Lucrările celei de a XXIII-a ediții a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane pentru problemele etnicilor germani din România, a avut loc în sistem de videoconferință luni, 12 octombrie.

Aceasta a evaluat situația minorității germane din România şi a ajuns la concluzia că situația este foarte bună. Unele aspecte negative generate de diverse situaţii au fost înlăturate în ultimul an. Situația s-a îmbunătățit în învăţământ, în cultură şi patrimoniul cultural, a subliniat deputatul în Guvernul României, Ovidiu Victor Ganţ. Conform acestuia „problemele rămase se vor rezolva prin dialog cu ambele guverne și ne-am angajat să susţinem în continuare dezvoltarea relațiilor bilaterale„. De-asemenea s-a cerut guvernului federal german să susţină intrarea României în spaţiul Schengen.

Ovidiu Victor Ganţ

La final a avut loc semnarea Protocolului Comun de către Iulia Matei – secretar de stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României și Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului Federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități naționale.