Comisar şef de poliţie din Vărşand, implicat în mafia cărnii

mafia carnii

Din interceptările efectuate de DIICOT reiese faptul că un comisar şef de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand este implicat în scandalul cărnii alterate. Procurorii susţin că acesta avea rolul de a asigura tranzitul maşinilor care transportau carne prin punctul vamal, fără a se înregistra sau aplica sigiliul pe mijlocul de transport. Zece persoane au fost arestate în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse din carne alterată. DIICOT susţine că activităţile infracţionale au fost sprijinite şi de angajaţi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum şi de lucrători din cadrul Poliţiei de Frontieră.

Curtea Supremă a respins contestaţiile formulate de patru persoane din cele 10 arestate preventiv în dosarul Mafia Cărnii II. Decizia instanţei este definitivă. În schimb, contestaţiile depuse de celelalte şase persoane din dosar vor fi judecate în perioada următoare la Curtea de Apel.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

„E evident o chestiune de securitate naţională, axată pe zona de securitate economică şi ameninţări transfrontaliere“, a declarat  purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, care a adăugat că acest caz a fost iniţiat de instituţia pe care o reprezintă la începutul anului 2013. „Este un caz iniţiat de SRI de la începutul anului 2013. Este vorba despre o reţea de crimă organizată transfrontalieră specializată în activităţi de fraudă fiscală de mare amploare, axate pe achiziţii intracomunitare cu produse din carne“, a spus Sava.

 

 (Alina Bradaci)

Sursa: arado.ro si adevarul.ro

Foto: antena3.ro

Cele mai citite

Related Articles