Combinezoane şi măşti donate de CEZ România şi Unifarm, Spitalului Judeţean Reşiţa

Grupul CEZ în România în colaborare cu Unifarm a finalizat livrarea echipamentelor de super eroi pentru medicii din Spitalele Judeţene Constanţa şi Reşiţa şi alte 7 spitale din aria sa operaţională

Măşti de protecţie şi combinezoane în valoare de 478 710 lei au fost livrate zilele acestea spitalelor judeţene din Constanţa, Piteşti, Alexandria, Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin şi Reşita, cu sprijinul CEZ. Acţiunea face parte din campania de responsabilitate socială prin care CEZ alimentează reţeaua de #energiepentrubine din comunitatea locală. 

Principala noastră grijă sunt oamenii noştri. Ne dorim să fim alături de cei care în această perioadă grea s-au lăsat pe locul doi în faţa fiecăruia dintre noi. Alături de Unifarm, echipăm eroi şi suntem mândri că o facem şi demonstrăm încă odată că energia vine de la oameni, indiferent de circumstanţe şi provocări. Sprijinim medicii în lupta împotriva CoVid – 19 şi ştim că doar împreună vom reuşi să învingem”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

“Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, în numele întregului personal, vă mulțumește pentru ajutorul necondiționat și atât de important în această luptă cu un inamic invizibil și necruțător. Prin gestul dumneavoastră ați contribuit la creșterea gradului de siguranță atât în rândul personalului cât și în rândul pacienților noștri. Vă mulțumim!”,ne-a transmis Cătălin Grasa, Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei, Constanţa.

Mulţumiri au venit şi din partea domnului Ioan Waldemar Murgu, Managerul Spitalului de Urgenţă Reşiţa, care a declarat: “În contextual acestei epidemii, în care spitalul nostru duce o luptă grea cu acest virus, orice ajutor este binevenit dar mai ales echipamentele de protecţie pentru personalul medical. Acestea sunt esenţiale. În acest sens aş dori să mulţumesc CEZ şi Unifarm pentru donaţia făcută. Combinezoanele şi măştile au fost foarte binevenite şi vă asigur că vor fi folosite cât se poate de eficient în această lupta grea cu CoVid – 19. Sperăm să ieşim cu bine din această situaţie dificilă şi să auzim doar de bine.”

Prin colaborarea Grupului CEZ în România cu partenerul comercial Unifarm au fost achiziționate și distribuite măşti și combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judeţene din următoarele reşedinţe de judeţ:

  • Reşiţa – 53 190 lei;
  • Constanţa – 53 190 lei;
  • Slatina – 53 190 lei;
  • Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea şi Craiova – 159 570 lei;
  • Drobeta Turnu Severin, Alexandria şi Piteşti – 159 570 lei.

Fiecare spital a primit câte 9 000 de măşti de potecţie şi 270 de combinezoane.

O altă acţiune concretă, marca CEZ, de care vor beneficiaîn medie anual 200 de pacienţi, se va concretiza prin intermediul Asociaţiei pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova.

Astfel, Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova va beneficia de un echipament medical funcţional care poate fi regăsit doar în alte două centre universitare din ţară (Iaşi şi Cluj). Sprijinul CEZ va consta în:

  • un sistem de producere apă sterilă pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) şi chirurgical, în valoare estimată de 7 260 lei;
  • repararea videobronhoscopului Olympus – cost estimativ de 9 680 lei; aparatul deserveşte 5 judeţe ale Olteniei (2,5 milioane locuitori), dar este utilizat frecvent şi pentru pacienţii din alte zone ale ţării (judeţele Alba, Teleorman, Constanţa, Ialomiţa, Bucureşti, Braşov);
  • echipamente de protecţie pentru personalul medical, cate 1000 de bucăţi măști, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) – cost estimativ 14 530 lei;
  • aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgenţe (fire de sutură, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) – cost estimativ 17 036 lei.

Totodată, sprijinul financiar pus la dispoziţie de Grupul CEZ în România, a contribuit la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu un laborator (aparat) de testare în masă COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infecţioase), precum şi de 1000 de teste COVID-19, în colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017.

Rezultatele testelor vor fi obţinute în 3 – 4 ore iar investiția totală este de 96 436 lei.

De același autor

Related Articles