Combaterea corupţiei la frontieră

ITPF Timisoara 1Unul din obiectivele stabilite de poliţiştii de frontieră din vestul ţării pentru anul în curs îl reprezenintă continuarea activităţilor specifice pentru prevenirea implicării personalului în fapte de corupţie.
Datorită săvârşirii unor abateri disciplinare sau a unor nereguli constatate pe linie de serviciu, anul trecut s-a dispus efectuarea cercetării prealabile faţă de 39 poliţişti de frontieră din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. 5 poliţişti au fost aduşi în faţa Consiliului de disciplină. Au fost finalizate 25 de cercetări prealabile, iar 14 au fost suspendate conform prevederilor legale în vigoare. Au fost aplicate mai multe tipuri de sancţiuni: mustrări scrise; diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită; amânarea promovării în gradul profesional următor.
Au fost şi cazuri în care poliţiştii au fost demişi, confirmă şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş:

Tot anul trecut, 3 ofiţeri şi 17 agenţi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea în totalitate a dispoziţiilor primite pe timpul misiunilor, comportare necorespunzătoare în familie şi societate sau pentru absenţă nemotivată de la program.
(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles