Colinde la IPJ Hunedoara

În Biserica Sfântului Mucenic Mina, situată în incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean HUNEDOARA, au răsunaţ duminică, în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României, glasurile primilor colindători, care au susţinut un recital de colinde tradiţionale româneşti.

Grupul de colindători – echipaţi “regulamentar” cu uniforme de ceremonie a reunit poliţişti ai Serviciului Transporturi Feroviare Hunedoara, coordonaţi de şeful Serviciului, comisar şef de poliţie Balaş  Ioan. Poliţiştii au prezentat mai multe colinde tradiţionale, în interpretarea soliştilor Alisa Toma şi Constantin Bălţatu, misiunea acestora fiind una specială, pe care o îndeplinesc cu drag an de an, în preajma Crăciunului: aceea de a vesti Naşterea lui Hristos.

Recitalul de colinde a fost apreciat din plin de credincioşii prezenţi la biserică pentru participa la slujba de duminică, oficiată de preotul Bogdan Niţu.
Biserica din lemn din incinta IPJ a fost sfinţită în urmă cu un an şi poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiţi şi cinsteşte memoria tuturor celor care veghează zi şi noapte pentru ordinea şi liniştea comunităţii, în curtea bisericii fiind ridicat unicul monument din ţară dedicat poliţiştilor români.

Inspectoratul de Poliţie Hunedoara

sursa foto IPJ Hunedoara

De același autor

Related Articles