Colegiul Medicilor din România susţine eliminarea panourilor publicitare împotriva imunizării!

Colegiul Medicilor din România susţine acţiunea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog şi a Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin pentru identificarea panourilor publicitare care promovează nevaccinarea.

Potrivit unui comunicat de presa, CMR susţine în continuare vaccinarea populaţiei, fiind totodată unul dintre iniţiatorii legii vaccinarii.

Vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi morbidităţii prin boli infecţioase, a dus la creşterea  substanţiala a speranţei de viaţă. În fiecare an circa 3 milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare. CMR consideră că vaccinarea este un drept al copilului necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave”, precizează preşedintele Colegiului, Gheorghe Borcean.

În România la ora actuală se înregistrează o scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale. Peste 10.000 de persoane, în mare majoritate copii, s-au îmbolnăvit, iar 37 au decedat. Dintre cazurile înregistrate, 99% nu erau vaccinate sau erau vaccinate incomplet.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles