Coincidenţă suspectă la frontieră

masinafurata

Poliţiştii de frontieră timişeni au descoperit ieri, doi cetăţeni sârbi conducând autoturisme ce figurau în bazele de date ca fiind furate din Slovacia, respectiv Cehia. Sârbii intenţionau să intre în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, respectiv Jimbolia. Ambele autoturisme sunt Skoda Fabia, iar şoferii acestora au declarat că au cumpărat maşinile de la cetăţeni sârbi şi că nu ştiau că erau furate.
„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România, cetăţeii sârbi, Marija M. în vârstă de 40 ani şi Slobodan R., în vârstă de 24 ani, ambii conducând autoturisme marca “Skoda Fabia”. În urma verificărilor efectuate asupra autoturismelor, poliţiştii de frontieră au descoperit că autoturismele figurează în baza de date a Interpol semnalate ca fiind furate din Slovacia (din anul 2001), respectiv Cehia (din anul 2007)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Laura Milea.
Autoturismele, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, au fost transportate la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Poliţiştii au întocmit celor doi cetăţeni sârbi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles