[AUDIO] Cod roşu de lupi în Caraş-Severin. Doar 4 pot fi recoltaţi!

lupi-multi

Numărul lupilor a crescut considerabil în ultima perioadă pe fondurile cinegetice din Caraş-Severin. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi nu poate lua măsuri clare în acest sens, deoarece numărul lupilor care pot fi vânaţi aprobat de Ministerul Mediului este de patru, un număr mult prea mic comparativ cu cel al animalelor care ameninţă în special crescătorii de animale. Directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin, Mircea Ciobanu, spune că o creştere semnificativă a numărului exemplarelor de lupi s-a constatat pe toate cele 40 de fonduri de vânătoare avute în gestiune.

„Recomand crescătorilor de animale să fie foarte atenţi, pentru că ei au obligaţia de a-şi păzi efectivele, iar noi de a recolta în totalitate numărul de exemplare aprobat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Această specie este protejată, de aceea cotele aprobate pentru judeţul Caraş-Severin sunt destul de mici şi nu putem să depăşim această cotă”, a explicat directorul AJVPS Mircea Ciobanu.

În iarna anului 2013, lupii le-au făcut localnicilor din zona Brădet a oraşului Anina pagube însemnate, după ce au omorât zeci de oi, vite şi porci.

De același autor

Related Articles