CNADNR impune restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale

tarife-si-amenzi-cnadnr-ro

Circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone va fi restrictionata sâmbata, între orele 12,00 si 20,00, pe drumurile nationale din judetele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR).

Atentionarea ANM a fost emisa pentru judetele Bihor, Arad, Timiş Vaslui, Galati si doar partial pe anumite zone din Bacau si Vrancea. CNADNR a impus restrictii de circulatie pe drumurile nationale din primele 5 judete mentionate.

‘CNADNR avertizeaza ca astazi, 25.07.2015, în intervalul orar 12,00 – 20,00, se instituie restrictie temporara a circulatiei vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe drumurile nationale si autostrazile din judetele afectate, cu exceptia unor vehicule, precum cele de persoane, transporturi de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala, vehiculele care participa la interventii în caz de forta majora, transporturile funerare, transporturile postale, cele de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanti, transporturile de marfuri sub temperatura controlata, cele pentru tractari vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apa si hrana în zonele calamitate, cele cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturile de apa îmbuteliata si transporturile de produse provenite din exploatari agricole’, se mentioneaza comunicatul CNADNR, transmis sâmbata AGERPRES.

De asemenea, compania de drumuri precizeaza ca este posibila instituirea unor restrictii de circulatie si în cursul zilei de duminica pentru judetele Olţ Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, precum si pentru Ialomita, Calarasi, Braila, Galati si Vaslui.

‘Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitatii îmbracamintii rutiere. Masura va fi dusa la îndeplinire de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA cu sprijinul organelor de Politie Rutiera’, precizeaza CNADNR.

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emiş vineri, o serie de avertizari Cod Galben si Cod Portocaliu de canicula, valabile, în întreaga tara, pâna duminica.

Conform meteorologilor, judetele Bihor, Arad, Timiş Vaslui si Galati, precum si zona de câmpie a judetelor Bacau si Vrancea se vor afla sâmbata sub Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuaţ iar pentru restul teritoriului, cu exceptia unui numar restrâns de judete din centrul si nordul tarii, va fi în vigoare o atentionare Cod Galben.

În aceste zone vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminica va fi Cod Galben de caldura si disconfort termic în Oltenia, Muntenia, precum si în cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

De asemenea, în judetele Olţ Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv în municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si în zona de câmpie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, va fi în vigoare Codul Portocaliu de canicula. Aici, temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM precizeaza ca în regiunile vestice, nordice si centrale instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar temperaturile vor scadea. Valul de caldura va persista în urmatoarele zile în regiunile sudice si estice.

Agerpres

De același autor

Related Articles