CNADNR ia în calcul închiderea drumurilor cu polei

DRUM_INCHIS_c5f5b0551dConform mesajului de informare meteorologică, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil astăzi,  până la ora 22:00, vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării.
La această oră, se semnalează polei în judeţele Caraş-Severin (pe majoritatea arterelor de circulaţie),Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu – Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt.
În judeţul Iaşi, pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani nu mai sunt semnalate probleme. Ceaţa s-a ridicat iar în ceea ce priveşte poleiul, s-a împrăştiat material antiderapant, carosabilul fiind la această oră curat.
Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea nu sunt probleme, carosabilul este negru şi curat.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că astăzi este posibilă producerea fenomenului de ploaie înghețată care se poate transforma în polei pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
În acest sens CNADNR, împreună cu Poliția Rutieră pot lua măsura restricționării sau închiderii circulației, pentru evitarea producerii de evenimente rutiere și acționarea imediată cu material antiderapant și degivrant.
După încetarea fenomenului, traficul va fi redeschis imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță. Şoferii sunt rugaţi să circule cu prudență și să respecte indicațiile Poliției Rutiere și ale lucrătorilor de la CNADNR.

Foto: libertatea.ro

De același autor

Related Articles