Clubul Colectiv – o capcană a morţii

colectivTragedia fără precedent în România ridică multe semne de întrebare în privinţa modului în care autorităţile permit unor astfel de localuri să funcţioneze. Din tot ce au spus martorii până acum în presă, este aproape sigur că antifonarea în Clubul Colectiv nu s-a făcut cu materiale cu proprietăţi ignifuge şi că nimeni nu a fost care să organizeze evacuarea, aşa cum cerea legea, dacă ar fi fost respectată.

INTERVIU cu specialist avizat în domeniu, Cristian Şoricuţ

Cum ar fi trebuit să fie dotat localul pentru ca tragedia să nu aibă loc?

Prima măsură se referă la partea constructivă. Trebuie să fie realizată din materiale ignifuge, cu căi de acces şi pleacă chiar din autorizaţia de construcţie sau de modernizare. Al doilea rând de măsuri se referă, după părerea mea, la cele organizatorice. Şi al treilea rând de măsuri este cea de dotare pe linie de securitate la incendii. Aici putem discuta de la trape de evacuare a fumului, putem discuta despre instalaţii de detecţie şi alarmare, de instalaţii de stingere.

Credeţi că era acest club dotat astfel încât să poată organiza concerte?

Era o capcană a morţii. În clipa în care ai un spaţiu închis, cu o singură uşă, nu ai ferestre de ventilare să scoţi un eventual fum, era un dezastru care stătea să se întâmple, nu se întâmpla acum, se întâmpla în viitor şi, din păcate, cred că nu sunt zeci, sunt sute, nu numai cluburi, se vor întâmpla în continuare, pentru că există şi o lipsă de educaţie.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles