(FOTO) Clădirea cunoscută sub numele de „Blocul Fetelor” va fi transformată într-un spaţiu socio-cultural modern

Municipiul Reşiţa a obţinut finanţare pentru reabilitarea clădirii cunoscute sub numele de „Blocul Fetelor”, care va fi transformat într-un spaţiu socio-cultural modern.

Clădirea în suprafaţă de peste 2.800 mp, împărţiţi pe patru niveluri, va fi complet transformată până la finalul anul viitor, alături de spaţiul verde din jur, în urma unei investiţii de 6,2 milioane de lei, dintre care peste 6 milioane sunt fonduri nerambursabile. Contractul de finanţare a fost semnat la începutul acestei săptămâni de reprezentanţii ADR Vest şi cei ai Primăriei Municipiului Reşiţa.

La viitorul centru se vor organiza activităţi de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenţi, ateliere (design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măşti tradiţionale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie), se vor pune în scenă piese de teatru şi se vor ţine lecţii deschise de astronomie.

În plus, centrul va beneficia de o sală multifuncţională, pentru vizionarea de filme/documentare, de o bibliotecă, în jurul căreia se va forma un club de lectură, dar şi de o zonă pentru sporţ unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masa, biliard, fussball, air hochei şi şah.

Viitorul centru va găzdui seminarii pe diferite teme (sănătate, mediu, reciclare etc.), activităţi de voluntariat, campanii de strângere de fonduri, jocuri de societate organizate pe grupe de vârste pentru copii şi adulţi şi va avea propriul atelier de reparaţii de biciclete cu titlu gratuit.

Peste 300 de persoane vor beneficia în mod direct de investiţie, în timp ce beneficiari indirecţi vor fi aproape 8.000 de locuitori ai zonelor Lunca Pomostului şi Mociur, dar şi ceilalţi locuitori ai Reşiţei interesaţi de activităţile care se vor organiza aici.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, iar beneficiarul său este Primăria Municipiului Reşiţa.

La începutul acestei săptămâni, ADR Vest a mai semnat contracte de finanţare pentru un centru multifuncţional de servicii sociale şi educative, la Hunedoara, precum şi pentru construirea unui centru social, la Timişoara. Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 16 milioane de lei.

De același autor

Related Articles