CJSU a decis: la Grădinari se prelungesc măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a adoptat astăzi, 10 aprilie, hotărârea de prelungire a măsurilor restrictive suplimentare care se aplică la nivelul comunei Grădinari, ca urmare a faptului că rata de incidenţă cumulată la 14 zile este aici mai mare de 4  şi mai mică de 7,5 la mia de locuitori. De asemenea, CJSU a decis ridicarea măsurilor suplimentare de la nivelul comunei Măureni, unde incidenţa cumulată la 14 zile este acum de 3,3 la o mie de locuitori.

În anexa hotărârii luate astăzi de CJSU sunt stipulate măsurile ce se aplică la Grădinari începând din 11 aprilie, ora 0.00:

Măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, pentru UAT Grădinari de pe raza județului Caraş-Severin:

1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

2. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

3. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

4. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00 – 21,00.    

5. Prin excepție de la prevederile pct.6, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. 6. În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private,

De același autor

Related Articles