Circulaţia feroviară pe magistrala 900, oprită între Stoeneşti şi Drăgăneşti-Olt după ce un marfar a deraiat

376

Circulaţia feroviară este oprită, luni dimineaţa, pe magistrala 900, între staţiile Stoeneşti şi Drăgăneşti-Olţ după ce, în cursul nopţii, un tren marfar care circula pe relaţia Craiova-Bucureşti Nord a deraiat cu 15 vagoane, informează Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, trenul avea în componenţă 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Cinci vagoane s-au răsturnat şi pe celălalt fir de merş motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară‘, au precizat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

CFR Călători a anunţat că asigură transbordare auto, adică preluarea călătorilor cu microbuze şi autocare între cele două staţii.

Trei trenuri InterRegio care tranzitau zona au fost anulate, iar călătorii au fost preluaţi de alte trei trenuri, dar acestea circulă pe rute redirecţionate. De exemplu, Caracal – Piatra Olt – Goleşti Bucureşti Nord şi retur.

O comisie de specialitate începe o anchetă feroviară pentru a stabili cauzele accidentului dintre Caracal şi Drăgăneşti Olt.

foto arhiva