[UPDATE][FOTO] Circulaţia feroviară, în continuare blocată între Caransebeş şi Timişoara. Trenurile circulă pe rute ocolitoare

tren deraiat Caransebes 2

Ora 13.30: CFR Călători informează pasagerii ca urmare întreruperii circulaţiei feroviare pe secţia Băile Herculane – Caransebeş, din cauza deraierii unor vagoane de marfă între staţiile Vălişoara  şi Valea Timişului, că o parte din trenurile de călători circulă pe rută ocolitoare până la redeschiderea liniei, iar la unele se realizează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto. Măsura a fost impusă pentru o perioadă de 2 zile, a informat purtătorul de cuvânt al Regionalei de transport feroviar de  călători Timişoara, Ioan Fofiu.

Din informaţiile primite la redacţie, transportul pe ruta ocolitoare se desfăşoară astfel:

• IR 72 şi IR 73 Bucureşti Nord – Arad – Lokoshaza şi retur, circulă pe rută ocolitoare, prin Filiaşi – Târgu Jiu – Simeria – Arad şi retur;
• IR 1695, IR 12196 Bucureşti Nord – Timişoara Nord şi retur, IR 1992, IR 1991 Mangalia – Timişoara Nord şi retur, circulă pe rută ocolitoare, prin Filiaşi – Târgu Jiu – Simeria – Arad – Timişoara Nord şi retur;
• IR 1995 şi IR 1996 Craiova – Deva şi retur se anulează, iar călătorii sunt preluaţi de celelate trenuri aflate în circulaţie;
• IR 1997 şi IR 1998 Caransebeş – Mangalia, circula pe rută ocolitoare.

Transbordarea pasagerilor se face cu mijloace auto între Slatina Timiş – Caransebeş şi retur pe cheltuiala CFR Călători.

• La trenurile IR 72 Bucureşti Nord – Arad – Lokoshaza, IR 1691 şi IR 1693 Bucureşti Nord – Timişoara Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Slatina Timiş şi Caransebeş, iar din staţia Caransebeş pasagerii îşi pot continua călătoria la Timişoara Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie;
• La trenurile IR 73 Lokoshaza – Arad – Bucureşti Nord, IR 1692 şi IR 12196 Timişoara Nord – Bucureşti Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Caransebeş şi Slatina Timiş, iar din staţia Slatina Timiş pasagerii îşi pot continua călătoria pe ruta Slatina Timiş – Craiova – Bucureşti Nord, cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie;
• IR 480, IR 481 se anulează pe ruta Filiaşi – Orşova – Caransebeş – Arad şi retur şi circulă pe ruta ocolitoare Filiaşi – Târgu Jiu – Deva – Arad şi retur.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro.

Din surse aflate la faţa locului am aflat că în jurul orei 13.00 una dintre macaralele de mare tonaj a plecat din Caransebeş şi se îndreaptă spre locul incidentului.

Vom reveni cu amănunte! (Hardy Cvoica)

***

Ora 11.30: Traficul feroviar între Caransebeş şi Timişoara, pe tronsonul Vălişoara – Valea Timişului este în continuare blocaţ au informat surse din cadrul Biroului de presă al Companiei CFR SA. În zonă se aşteaptă două macarale de mare tonaj care să ridice şi să repună pe şine vagoanele deraiate. Din cadrul ISU Semenic Caraş-Severin am aflat că situaţia este continuu monitorizată de un echipaj aflat la faţa locului. Produsele petroliere scurse din rezervoarele cisternelor nu prezintă pericol de explozie, au subliniat aceştia. În prezent circulaţia trenurilor se desfăşoară pe rute ocolitoare şi nu influenţează transportul de călători sau de marfă, ne-a transmis Roberta Cătănescu din cadrul Biroului de presă al CFR SA.

La solicitarea Radio România Reşiţa, Compania Naţională de Căi Ferate a remis un comunicat de presă:

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în data de 06.09.2015, începând cu ora 22.05, circulaţia feroviară a fost închisă, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile Vălişoara şi Valea Timişului, după ce 4 vagoane din compunerea unui tren de marfă, au deraiat şi două vagoane s-au răsturnat.

Trenul, care aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român, avea în compunere 26 de vagoane, transporta produse petroliere şi circula pe relaţia Bradu Rafinărie – Timişoara Est.

După ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de intervenţie cfr, aflate la faţa locului vor putea să intervină pentru eliberarea totală a căii ferate.

CFR SA în colaborare cu CFR Călători asigură după caz fie transbordarea călătorilor între staţiile vecine evenimentului fie alocarea de rute ocolitoare pentru anumite trenuri. Pentru informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, călătorii sunt rugaţi să acceseze pagina de internet a SNTFC ,,CFR Călători’’ sau să sune la numărul de telefon 021/9521.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că va întreprinde toate măsurile operative astfel încât circulaţia feroviară în această zonă să fie reluată în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă.

Vom reveni cu informaţii. (Hardy Cvoica)

***

Ora 10.00: Traficul feroviar între Caransebeş şi Timişoara, pe tronsonul Vălişoara – Valea Timişului este în continuare blocat. În zonă se aşteaptă o macara de mare tonaj care să ridice şi să repună pe şine vagoanele deraiate. de la ISU “Semenic” am fost informaţi că situaţia este continuu monitorizată de un echipaj aflat la faţa locului. Motorina scursă din rezervoarele cisternelor nu prezintă momentan pericol. Circulaţia trenurilor se desfăşoară pe rute ocolitoare şi nu influenţează transportul de călători sau de marfă, a transmis Roberta Cătănescu de la Biroul de presă al CFR SA.

***

Ora 06.45: Mai multe vagoane cisternă a unui tren de  marfă, încărcate cu combustibil petrolier, care circula pe relaţia Brazi – Timişoara, au deraiat. Incidentul s-a produs aseară în zona pasajului CF Valea Timişului, din Caraş-Severin. Trenul aparţine unui operator privat şi este compus din 26 de vagoane cisternă încărcate cu motorină.

La faţa locului se află pompieri de la Detaşamentul Caransebeş, ai Regionalei CF Timişoara (Siguranţa Circulaţiei) şi ai Autorităţii Feroviare Române. Circulaţia trenurilor pe magistrala de cale ferată 900 este închisă până la remedierea pagubelor produse. Deocamdată nu se cunoaşte cauza deraierii. Pentru repunerea vagoanelor pe şine este aşteptată o macara.

Vom reveni cu amănunte. (Alina Bradaci)

 

Foto: Lavinia Călina

De același autor

Related Articles