Cinematograful ”Luna” din Caransebeș nu se închide!

446

Zvonurile din ultima perioadă care dădeau ca și falimentar cinematograful Luna din Caransebeș sunt exagerate, a declarat pentru Radio Reșița, directorul Casei de Cultură “George Suru” din municipiu, Ioan Cojocariu.

”Noi am spus că ne-am fi așteptat la un aflux mai mare de spectatori pentru că s-a făcut o investiție considerabilă și cinematograful nostru arată mai bine și se prezintă publicului mai primitor decât Timișoara. L-am făcut cu gândul de a avea spectatori din diferite pături sociale și din statisticile noastre nu sunt chiar atât de mulți dar asta nu înseamnă ca se va închide sau că vom ajunge în pragul falimentului. Suntem deschiși propunerilor venite din partea spectatorilor, organizăm acolo și spectacole pentru copii iar dacă se dorește un anumit film ne zbatem să facem rost de el. În ultima perioadă au venit la cinematograful Luna și grupuri de copii din satele învecinate, iar pe noi ne interesează în primul rând ca publicul să fie satisfăcut. Lumea are doar cuvinte de laudă pentru condițiile oferite de cinema Luna”, a mai spus Ioan Cojocariu.

Ridicat în anul 1912 cu o investiţie de peste 200 de mii de coroane de aur, la vremea respectivă, cinematograful Luna din Caransebeş, a fost pentru mulţi ani punctul de atracție al oraşului. Poate de aceea, regimul comunist a hotărât că trebuie să poarte un alt nume, devenind Cinematograful Tineretului.

Ultimul film a fost poiectat aici în anul 1996. De atunci, caransebeşenii au asistat neputincioşi la degradarea clădirii monument istoric. Anul trecut însă, autorităţile locale au hotărât alocarea sumei de 500.000 de lei pentru renovare. Inaugurarea a avut loc în data de 18 mai 2016, sub vechea titulatură, ”Luna”.

Valentina Adam