mascati Lugoj

UPDATE, ora 16.00

Dan Cristian Tătar, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, a precizat că în urma activităţii desfăşurate, în dosarul nr. 858/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au fost identificate un număr de 9.749 de pachete de ţigarete de contrabandă respectiv 194.980 ţigarete nemarcate cu timbru fiscal autohton, de provenienţă din infracţiuni de contrabandă. De asemenea, au fost găsiţi 145 litri alcool etilic de provenienţă Serbia, fără timbru fiscal, produse ce provin din contrabandă, un număr de 7.710 obiecte pirotehnice şi 22 litri substanţe toxice – erbicide, pesticide.
În cauză, faţă de trei suspecţi din Lugoj procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au emis ordonanţa de reţinere pe o durată de 24 de ore. În continuare se efectuează cercetări corespunzătoare şi se vor dispune măsurile legale. Produsele identificate au fost ridicate de organele de urmărire penală şi urmează să fie depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Timiş.

Ion Moldovan

***********

ora 09.00

Poliţiştii timişeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat în această dimineaţă 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile. 8 dintre acestea au fost la locuinţele unor traficanţi de ţigări în municipiul Lugoj. „Acţiunea vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a 13 persoane cu vârste între 24 şi 45 de ani. Percheziţiile sunt realizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor municipiului Lugoj”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu.

În Lugoj, două dintre adresele vizate sunt pe strada Ion Vidu şi Balta Lată, cunoscută poliţiştilor lugojeni. Pe lângă cele din Lugoj, descinderi mai au loc la un imobil din Pietroasa Mare, unul la Măguri, trei la Mănăştiur şi unul în Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş Severin.

Poliţiştii vor pune în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lugoj.

(Sebastian Dragomir și Ion Moldovan)