Rabla la START. Cinci colectori autorizaţi în Caraş-Severin

Persoanele fizice care vor o maşină nouă pot aplica, în această perioadă, în cadrul Programului Rabla.

Bugetul pentru acest an este de 220 de milioane de lei, din care 75 de milioane de lei sunt alocaţi cumpărării maşinilor hibrid şi electrice. Autorităţile estimează că vor fi schimbate 20.000 de maşini prin acest program. Se pot înscrie toţi cei care au o maşină mai veche de 8 ani şi nu au datorii la bugetul de stat. Programul Rabla din acest an va avea o nouă secțiune Rabla Plus, destinată impulsionării achiziției de mașini electrice. Cei care vor să-și cumpere o mașină nouă, care nu este poluantă, pot beneficia de ecobonusuri de până la 9.000 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer. În plus cei care își casează mașina veche și își cumpără o mașină hibrid sau una 100% electrică beneficiază atât de ecotichete, cât și de prima de casare.

În Caraş-Severin sunt acreditate 5 societăţi pentru colectarea maşinilor vechi, câte două în Reşiţa şi Caransebeş şi una în Oraviţa.

La Reşiţa este vorba de societăţile comerciale: A&D Ralmax şi SC Cars Piece by Piece bye Clau SRL, în Caransebeş: SC Automotive Paff SRL şi  SC Tehnodinamic SRL şi la Oraviţa, SC IMB Miloş SRL.

În ceea ce privește programul clasic pentru 2016, rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei.

Sursa foto: economica.net

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles