Chinezii sunt foarte hotărâți si dornici de colaborare cu Aradul

Iustin Cionca: „Chinezii sunt foarte hotărâți și dornici de colaborare, eu sunt foarte hotărât și dornic să începem să lucrăm împreună!”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat la Palatul Parlamentului, la o întâlnire cu peste 150 de oameni de afaceri, reprezentanții la nivel înalt a șapte provincii din China, lideri administrativi și politici din Asia, Europa Centrală și de Est. Standul Aradului a primit vizitatori interesați în primul rând de oportunitățile de investiții, Zona Liberă Arad-Curtici, nodul feroviar Curtici și agricultura județului.

„Sunt disponibile 10 miliarde de euro, iar la București am discutat unde s-ar putea încadra Aradul, la infrastructură, industrie tehnologică, logistică, în colaborarea cu China. Europa Centrală și de Est este importantă pentru investitorii chinezi, spunea la Palatul Parlamentului, Jiang Jianqing, președintele Boardului Fondului Sino-CEE. Fondul a alocat anul acesta cu 9% mai multe fonduri statelor din Europa de Est și totuși rămân oportunități neutilizate. Pentru mine asta este o veste bună și o invitație la accesarea unei piețe financiare pe care până acum nu am explorat-o. Este un tren pe care nu mi-aș dori să îl ratăm. O spun clar: în această toamnă vom ști cum va dezvolta Consiliul Județean Arad agenda sa de lucru cu partenerii chinezi! Ei sunt foarte hotărâți si dornici de colaborare, eu sunt foarte hotărât și dornic să începem să lucrăm împreună!” – a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad a purtat discuții cu delegații provinciilor chinezești și cu președintele Boardului Fondului Sino-CEE, urmând ca în perioada următoare Consiliul Județean Arad să contacteze partea chineză pentru materializarea unor proiecte concrete de colaborare.

„Suntem la intersecția dintre Est și Vesţ într-o poziție geografică excelentă, avem o politică de susținere a investițiilor în Arad și inițiem lucrări în drumurile transfrontaliere pentru a deschide Aradul și forței de muncă din Ungaria și județele limitrofe. Am prezentat argumentele care ne fac atractivi în relația cu investitorii occidentali și care pot conta și în relația cu investitorii chinezi. Nu în ultimul rând, am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește și unde Aradul este în fruntea României. Vom dezvolta contactele, pentru că este un mare potențial neexplorat între China și țările din regiune”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Arad.

(Ada Botezan)

Cele mai citite

Related Articles