CFR SA a redeschis astăzi circulaţia feroviară între stațiile Băniţa şi Merişor

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a redeschis vineri circulaţia feroviară între stațiile Băniţa şi Merişor la ora 11.25, pe un singur fir. Trenurile vor circula pe acest interval cu restricţie de viteză de 30 km/ h.

Oana Brânzan – purtătorul de cuvânt al CFR SA:

Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor din judeţul Hunedoara prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact şi a suprastructurii podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe cel de-al doilea fir.

Primul tren înscris în circulaţie care a tranzitat zona Băniţa – Merişor a fost IR 1836 care circulă pe relaţia Cluj Napoca – Bucureşti Nord.

În toată această perioadă, peste 100 de feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24h din 24h, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între stațiile Petroșani – Pui.

Utilaje cu care s-a intervenit:

– 3 trenuri de intervenție cu macara de 250 tf şi 125 tf

– 3 drezine pantograph

– 2 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar

– 2 utilaje de tip buldo-excavator

– utilaje de mică mecanizare

Amintim că, circulația feroviară pe secția CF Petroșani și Simeria de pe raza Regionalei CFR Timişoara a fost închisă, sâmbătă 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă între stațiile Băniţa şi Merişor din judeţul Hunedoara. Accidentul este anchetat acum de o comisie mixtă Procuratură/ AGIFER. (Hardy Cvoica)

Sursa: comunicat presă CFR SA

Sursa foto: ziarelive.ro

Cele mai citite

Related Articles