Societatea civilă din Caraş-Severin vă invită să participaţi la o excursie de neuitat pe Calea ferată Oraviţa – Anina, prima linie ferata montană de pe teritoriul României.

Pe Semmeringul Bănăţean sunt 14 tuneluri săpate în stâncă, zece viaducte şi patru gări, pe un traseu cu o diferenţă de nivel de 340 de metri. Costul unui bilet este de 50 de lei de persoană şi mai aveţi la dispoziţie doar două zile ca să vă înscrieţi la numărul de telefon 0723 837 416.

Se va pleca cu autocarul spre Oraviţa din curtea Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, duminică, 8 decembrie, de la ora 9.00.

Compania CFR Călători a decis: trenul pe Semmeringul Bănăţean va mai circula doar pentru grupuri, pe bază de comandă prealabilă începând cu 15 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noii ediţii a Mersului trenurilor. Astfel pe ruta Oraviţa-Anina vor circula trei trenuri, la solicitarea grupurilor de turişti, într-o anumita zi, pe reperele orare alese.

Turiştii pot face solicitarea de transport cu maximum 90 de zile şi cel puţin 15 zile înainte cu achitarea contravalorii călătoriei anticipat. Cei interesaţi îşi pot face programări prin sucursala Regionalei de Transport Feroviar de Călători Timişoara, la numărul de telefon 0372.561.660, de luni pâna joi între orele 8:00-16:00, susţin reperezentanţii CFR.