Cetățenii municipiului Reșița nemulțumiți de noile piste de biciclete!

Primăria municipiului Reşiţa continuă investiţiile în folosul cetăţenilor. În cartierul Govândari au fost lărgite pistele pentru biciclete, au fost montate bănci şi au fost desenaţi paşi pe trotuar către noile coşuri de gunoi. Deşi ar trebui să fie plăcut surprinşi cetăţenii sunt în continuare nemulţumiţi.

Pistele pentru biciclete pe traseul Intim-Victoria au fost lărgite lățimea acestora ajungând la aproximativ 2 metri. Din această lună, bicicletele circulă pe același trotuar în ambele sensuri. O altă noutate o reprezintă ideea primăriei de a le arăta localnicilor, pașii ce trebuie făcuți până la coșul de gunoi stradal. Practic, pe trotuar au apărut câțiva pași albaștri care te îndeamnă să nu mai arunci nimic pe jos, o idee bună susțin cetățenii. În schimb pietonii sunt nemulțumiți de noile piste de biciclete mai ales că la doar câțiva centimetri de acestea au fost amplasate bănci iar reșițenii sunt nevoiți atunci când se odihnesc să stea cu picioarele exact pe pistă, spre disperarea bicicliștilor.

„Uitați acum mă odihnesc aici pe bancă dar stau cu picioarele pe pistă, așa sunt făcute, dacă vine un biciclist acum trebuie să mă ocolească. Considerăm că băncile sunt prea aproape de pistă, în plus pista este mult prea largă… acum noi pietonii suntem nevoiți să mergem pe ea, nu vedeți? Ocupă jumătate din trotuar. Eu merg cu bicicleta des și am sesizat această problemă a băncilor, sper ca primăria să facă ceva în privința asta, ideea e bună dar mai trebuie făcute îmbunătățiri. În privința pașilor, super idee, sper ca oamenii să respecte regula să avem și noi un oraș mai curat”, ne-au declarat câțiva cetățeni.

În viitor primăria își dorește să amplaseze stații de închiriat biciclete în Micro 4, la Victoria, Intim, în Luncă, în Moroasa, Centru și Muncitoresc.

Daiana Roșca

2 COMENTARII

 1. Resita este considerat, intr o statistică recenta,orașul cu cel mai slab nivel de trai din Romania.Aceasta este performanta politicilor practicate în acest oraș de cei care au condus orașul.Incapacitate,lipsa de performanta, interese de grup si personale , ingustime in decizii vitale orasului,ca o pistă de biciclete .Consecinta:
  LIPSA LOCURI DE MUNCĂ
  SALARII DE MIZERIE
  TINERII FARA VIITOR ȘI SPERANTA
  FAMILII FARIMITATE DE NEVOIA DE A NE ADUCE PÂINEA DE PE ALTE MELEAGURI.
  Poate de aici vine nemulțumirea resturilor…dar pe cine inteteseaza…!

 2. Este interesant ca dupa ce primaria a facut cate ceva pentru oras, si va mai face oamenii sunt nemultumiti. Nu vor putea multumii pe toti dar si cetatenii ar trebui sa aprecieze munca depusa pentru comunitate. Dupa 29 de ani in care in orasul asta s-au construit doar 4 ANL-uri si s-au vandut terenuri si spatii catre persoane private…toti ar vrea ca cei de azi la putere sa faca miere si lapte in 4 ani. ABSURD.

Comments are closed.