Cercetat penal după ce nepoata de 3 ani a suferit arsuri grave

fetita3ani1-600x337

Incendiul de sâmbătă,7 noiembrie 2015, în urma caruia o fetita de trei ani a suferit arsuri grave a fost provocat de un scurtcircuit electric produs la sistemul suplimentar de încalzire  al autoturismului, care era amplasat în partea din spate a autovehiculului, a declarat capitan George Plesca, purtator de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean ‘Vasile Goldis’ Arad.

Proprietarului autoturismului, bunicul fetitei, care ar fi lasat-o nesupravegheata în autoturism cu motorul porniţ va fi cercetat sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a produs sâmbata, la Curtici, în timp ce fetita în vârsta de trei ani se juca pe bancheta din spate a autoturismului bunicului sau.

‘Urmare a celor stabilite de echipa de pompieri, s-a decis cercetarea penala a proprietarului autoturismului, nimeni altul decât bunicul fetitei, cel care ar fi lasat-o nesupravegheata în autoturism, cu motorul acestuia porniţ sub aspectul savârsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa si distrugere din culpa. De mentionat ca încadrarea juridica se poate schimba însa pe parcursul anchetei, în functie de evolutia starii fetitei sau de alti factori’, a adaugat purtatorul de cuvânt al ISU Arad.

Sâmbătă dupa masa, în timp ce o fetita de trei ani din Curtici se juca în interiorul autoturismului bunicului sau, cu motorul porniţ iar autovehiculul s-a aprins brusc. Pâna când bunicul a reusit sa îsi scoata nepoata din flacari, aceasta a suferit arsuri grave pe 60% din suprafata corpului si arsuri ale cailor aeriene.

Fetita a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pentru a primi îngrijiri medicale, medicii aradeni luând decizia transferarii fetitei la Spitalul Clinic de Pediatrie ‘Louis Turcanu’ din Timisoara.

Interiorul autoturismului a ars în proportie de 100% în urma incendiului.

Agerpres

foto aradon.ro

De același autor

Related Articles