Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa marchează luni, 14 iunie Ziua Mondială a Donatorului de sânge. Cărăşenii sunt îndemnaţi să facă o faptă bună

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa marchează luni, 14 iunie Ziua Mondială a Donatorului de sânge prilej cu care şi în municipiul de pe Bârzava va avea loc o campanie de promovare a donării de sânge voluntare. şi programul unităţii medicale va fi prelungit cu o oră faţă de o zi obişnuită astfel că în urma acestei acţiuni se doreşte refacerea stocului de sânge în judeţ.

Vă reamintim că la această oră, Centrul de Transfuzii din Reşiţa se confruntă cu o criză acută de sânge din cauza numărului mic de donatori. Spitalele au nevoie de sânge din toate grupele, în special de cele care au RH negativ.

Scopul zilei mondiale a donatorului de sânge este de a creşte gradul de conştientizare cu privire la necesitatea de sânge şi produse sanguine pentru tratamentul hemotransfuzional. Totodată pe aceasta cale felicitam toate persoanele care au înţeles importanţa acestui act umanitar şi generos, au donat sânge în repetate rânduri şi au putut simţi astfel satisfacţia de a ajuta sau chiar salva o viaţă.

De aceea adresăm tuturor oamenilor sănatosi,care nu au donat niciodată, următorul mesaj: AJUTAŢI-NE SĂ MENŢINEM REZERVELE DE SÂNGE LA NIVELUL NEVOILOR! Numai alăturandu-vă eforturilor noastre veţi avea siguranţa,că cei care vă sunt dragi vor putea avea un ajutor medical în caz de nevoie. NU FI INDIFERENT! DONEAZĂ VOLUNTAR SANGE! SUSŢINE RITMUL VIETII PE PĂMÂNT„, ne-a declarat medicul şef Rodica Neaga.

Cele mai citite

Related Articles