Centrul de Transfuzii Reşiţa face apel la cărăşeni să vină să doneze sânge. Este nevoie de concentrat trombocitar din grupa A+

Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa face apel la cărăşeni să vină să doneze sânge. Pacienţii din spitale au mare nevoie de concentrat trombocitar din grupa A pozitiv dar şi din celelalte grupe care au RH negativ.

Oamenii au posibilitatea de a dona sânge după programul normal 7.30-12.00 miercuri şi joi, urmând ca vineri, în ajunul noului an, Centrul de Transfuzii Sanguine să-şi reducă activitatea funcţionând doar până la ora 10.00. Pe 1 și 2 ianuarie 2022 unitatea din Reșița va fi închisă astfel că până atunci stocul de sânge trebuie îmbunătățit.

Este nevoie de sânge din toate grupele, trebuie să fim pregătiţi pentru că cererea spitalelor este tot mai mare, se poate întâmpla orice în aceste zile libere şi ne putem aştepta din partea spitalelor la o cerere mare de sânge în cazul în care vor avea loc accidente de exemplu, iar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice, ne-a declarat coordonatorul unităţii de transfuzii, medicul Rodica Neaga.

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

De același autor

Related Articles