Centru nou pentru migranții care ajung în Banat

Noul spațiu al Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara a fost vizitat astăzi de autorități din Ministerul Afacerilor Interne, în frunte cu ministrul Ion Marcel Vela și chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul MAI. Din delegație au mai făcut parte chestorul de politie Eduard Mirițescu, împuternicit al Inspectorului General al Poliției Române, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, comisar șef de poliție Leonard-Florin Medrega, chestorul de poliție Tiberiu Giurea, inspector general adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și chestorul de politie Ștefan Săvulescu, directorul Direcției Generale de Management Operational, împreună cu prefectul județului Timiș,  Liliana Oneț.

Acest centru, unic în lume, a fost realizat în baza Acordului Tripartit între Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Imigrări, în cadrul unui proiect al Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Migrație, cu finanțare de la Uniunea Europeană, în valoare totală eligibilă de   21.318.425 lei, fără TVA.

Centrul are o capacitate de găzduire de până la 200 de persoane și oferă adăpost temporar refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil până la relocarea acestora în alte țări.

Ministrul Afacerilor Interne a purtat discuții cu reprezentanții UNHCR, precum și cu refugiați cazați în acest centru. Aceștia s-au declarat mulțumiți de condițiile și facilitățile oferite de noul centru care funcționează în Timișoara.

Cele mai citite

Related Articles