uvtUniversitatea de Vest din Timişoara pune la dispoziţia celor interesaţi peste 2.000 de locuri fără taxă. Cele mai multe sunt disponibile la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, dar şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării. La polul opus se află Facultatea de Drept şi cea de Arte şi Design, unde sunt puţin peste 100 de locuri bugetate.

Din toamnă, vor funcţiona şi două noi specializări, Contabilitate şi informatică de gestiune în limba germană, la Facultatea de Economie şi Arte Decorative, la Facultatea de Arte şi Design.

„Oferta educaţională este creată pe cerinţele pieţei muncii, cu atenţie ridicată spre studenţ spre necesităţile acestuia pentru anii petrecuţi în universitate, dar şi pentru traseul său profesional, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Depunerea dosarelor continuă până vineri 17 iulie. Pentru a veni în sprijinul elevilor, universitatea a deschis centre de înscriere în marile oraşe din vestul ţării, inclusiv la Reşiţa. Astfel tinerii economisesc timp şi resurse financiare.

COLEGIUL NAŢIONAL „DECEBAL” DEVA
Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22, Deva, Judeţul Hunedoara (Intrarea de pe strada Andrei Şaguna)

COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU” REŞIŢA
B-dul. A.I. Cuza, Nr. 7, Reşiţa, judeţul Caraş-Severin

COLEGIUL NAŢIONAL „GHEORGHE ŢIŢEICA”
Str. Crişan, nr. 50, Drobeta–Turnu Severin, judeţul Mehedinţi

COLEGIUL NAŢIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN”
Str. Carol I, Nr. 41, Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea