Centrele de permanenţă din Caraş-Severin au ajuns în imposibilitatea de a mai funcţiona!

Activitatea Centrelor de Permanenţă din Caraş-Severin se suspendă pe perioadă nedeterminată din cauza lipsei de finanţare. Banii pentru salariile medicilor şi pentru funcţionarea acestora vin de la Ministerul Sănătăţii şi până la această oră Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu a mai putut prelungii aceste contracte din lipsă de fonduri susţine purtătorul de cuvânt al Casei judetene Flavius Rotariu.

„Nu au mai fost alocate fonduri pentru funcţionarea Centrelor de Permanenţă nici măcar pentru cele care au funcţionat până la finalul lunii mai. Este vorba despre centrele din Bocşa, Bozovici, Soceni şi Constantin Daicoviciu. Noi am solicitat Casei Naşionale de Asigurări de Sănătate o soluţi, dar până la obţinerea unui răspuns favorabil aceste centre nu se mai află într-o relaţie contractuală cu CJAS Caraş-Severin”.

Primul centru de permanenta care şi-a întrerupt activittea a fost cel din Bozovici. Fără bani nu mai avem dreptul legal de a funcţiona susţine coordonatorul centrului, medicul Nicu Bratosin.

Am întrerupt activitatea vă daţi seama că noi medicii că suntem 5 aici la Bozovici nu ne doream asta dar nu avem ce face. dacă nu mai avem contract cu Casa nu mai putem funcţiona. Avem nevoie de bani ca să ne desfăşurăm activitatea sperăm ca în cel mai scurt timp să se găsească o soluţie pentru că vă daţi seama pacienţii sunt cei care au de suferit”, a precizat medicul Bratosin.

În această situaţie, cei care vor avea de suferit sunt bolnavii din mediul rural care vor fi nevoiţi să apeleze atunci când au nevoie, la cele mai apropiate spitale din mediul urban.

Daiana Roşca