Cel mai mare angajator din Clisura Dunării pleacă de la Moldova Nouă

Într-un comunicat remis presei, Aptiv Electrical Distribution Systems Romania susţine că decizia mutării activităţii în celelalte fabrici ale companiei a fost luată ca urmare a constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune.

Încetarea activităţilor de producţie în Moldova Nouă va avea loc la sfârşitul lunii martie, urmând a avea un impact negativ asupra a aproape 700 de angajaţi.

În urma întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să sustină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăsura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi sa luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România. Încetarea activităţilor de producţie în Moldova Nouă va avea loc la sfârşitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajaţi. Vom face toate demersurile necesare împreună cu părţile implicate pentru a minimiza impactul negativ şi pentru a căuta soluţii care să-i ajute pe angajaţii afectaţi de această măsură“, susţin oficialii companiei într-un comunicat de presă.

Primarul oraşului, Adrian Torma, are speranţe că se va găsi un alt investitor care să preia forţa de muncă din regiune, a precizat pentru Radio Reşiţa edilul oraşului Moldova Nouă:

“Nu este o ştire plăcută nici pentru cetăţeni, nici pentru mine ca primar, dar este o realitate pe care trebuie să o înfruntăm. Nu a ţinut de administraţia publică locală decizia celor de la companie de a pleca din Moldova Nouă, e defapt consecinţa unor situaţii neplăcute la nivel naţional unde în loc să încurajăm investitorii să rămână în ţară sunt oarecum descurajaţi şi puşi în situaţia de a căuta alte variante. Compania, din ce ştiu eu, va pleca în Serbia şi în Ucraina, încet încet închizându-şi conform comunicatului lor, activităţile în România. Noi la Moldova Nouă ne bucurăm totuşi că avem o forţă de muncă calificată, avem o facilitate cu infrastructura creată şi în perioada următoare vom deschide discuţii cu parteneri care ne-au mai bătut la uşă în perioada de când sunt eu primar şi vom încerca să convingem alţi investitori că la Moldova Nouă există oportunitatea având forţa de muncă, repet, şi infrastructura gata creată.”   

Deschisă în urmă cu mai bine de şase ani, în fabrica de la malul Dunării numărul angajaţilor depăşea la un moment dat 2.000 de oameni. (Alin Datcu, Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles