Cea mai rece noapte a acestui an

Thermometer in snow

Noaptea de luni spre marţi, 7 spre 8 ianuarie 2019 a fost cea mai rece noapte din această iarnă.

Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârşia Lotrului, în Vâlcea: minus 23 de grade. Frigul va fi prezent şi pe parcursul zilei de marţi.

Noaptea de marţi spre miercuri va aduce ninsori în aproape toate regiunile României, mai puţin în partea de sud-esţ unde va predomina lapoviţa.

Precipitaţiile vor lua o scurtă pauză pe parcursul zilei de marţi, dar seara, ninsorile slabe vor apărea în vesţ centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi, se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-esţ unde vor fi ploi şi lapoviţă.

Vremea se mai încălzeşte abia pe finalul săptămânii, când temperaturile se vor situa în jurul pragului de îngheţ, cu maxime între -2 şi 6 grade Celsius. În Banat, valorile termice vor creşte uşor. Cerul va fi mai mult noros. Ziua pe arii restrânse va mai ninge slab, dar trecător vor fi şi ploi sau lapoviţă, care pot favoriza depuneri de polei. Spre seară şi noaptea, aria ninsorilor se va extinde, începând din sudul Banatului. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 4 grade, iar cele minime între -4 şi 0 grade.

Un val de aer rece a intrat în peninsula Balcanică şi aduce ninsori, vânt puternic şi temperaturi extrem de scăzute până pe 9 ianuarie.