[UPDATE] Cea mai mare viitură din ultimii 15 ani a distrus centrul municipiului Reşiţa

P1250248

Echipe din cadrul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, ai operatorului de salubritate – SC Supercom SA, şi operatorul de apă şi canal – SC Aquacaraş SA, au intervenit sâmbătă, 9 august, pentru degajarea străzilor afectate de viitura produsă viner seara, în zona centrală a municipiului. Pentru îndepărtarea materialului depus lucrează 40 de oameni cu ajutorul a trei buldo-excavatoare, o volă şi trei rabe din dotarea Primăriei. S-au alăturat lucrărilor de intervenţie şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. S-a acţionat în zona centrului civic, a Palatului Cultural, la Universitatea Eftimie Murgu, în zona Butovăţ, acolo unde au fost cele mai mari probleme. Luni, 11 august, o comisie din cadrul administraţiei publice locale va evalua pagubele.

(Adina Niţă)

***

În această dimineaţă, la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa, primarul Mihai Stepanescu a convocat un Comandament pentru Situaţii de Urgenţă la care au participat directori şi şefi de servicii din cadrul Direcţiei Tehnice Generale, Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost inventariate intervenţiile din noaptea trecută în urma ploilor abundente căzute şi a celei mai mari viituri din ultimii 15 ani, produse în zona centrală a oraşului în cursul serii de 8 august 2014. Pentru degajarea zonelor de aluviuni echipe din cadrul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, S.C. Supercom S.A., S.C. AquaCaraş S.A au intervenit cu utilajele din dotare. Lucrările vor continua şi în zilele următoare.
Cauza principală a producerii acestei viituri este construirea de podeţe subdimensionate pe Valea Butovăţ, în cursul deceniilor trecute, şi amplasarea de conducte de trecere care au obturat albia pârâului Butovăţ, apele fiind revărsate pe toate străzile din aval. În perioada următoare vor fi efectuate şi acţiuni de dezinfecţie în zona centrală iar o Comisie din cadrul administraţiei publice locale va evalua pagubele produse în urma acestei viituri.

Sursă fotografii: Primaria Resita

(Daiana Roşca)

De același autor

Related Articles