jandarm mascat 2

Singura femeie din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi din Timişoara îşi desfăşoară activitatea la gruparea de intervenţie, cunoscută sub numele de „mascaţi”. Este vorba de Georgiana, o fată de 27 de ani care a termina Şcoala militară şi a participat la mai multe competiţii sportive organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Are o înălţime de doar 1,65 m, dar asta nu o împiedică să activeze la detaşamentul de intervenţie antiteroristă din cadrul de Grupării de Jandarmi Mobile. „Este nevoie femei şi în această subunitate de jandarmerie deoarece nu de puţine ori este de lucru şi cu reprezentantele sexului feminin în misiunile noastre de intervenţie”, a spus pentru Radio România Reşiţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, plutonier major Nicolae Bocâncă.

După absolvirea Şcolii militare, Georgiana a ales să vină la Timişoara, a urmat şi Facultatea de drept, iar de câteva zile a transformat jandarmeria în familie. Tânăra şi-a unit destinele cu un camarad din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile. Cu acest prilej, colegii le urează „Casă de piatră” şi misiuni cât mai uşoare.

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara au ca arie de responsabilitate teritorială toate cele 4 judeţe din vestul ţării: Timiş, Caraş–Severin, Hunedoara şi Arad.

(Sebastian Dragomir)