Ce se mai întâmplă cu proiectele Reșiței?

În Reșița se lucrează la două obiective care au fost lăsate în paragină și care vor avea ca destinație desfășurarea de activități culturale și sportive. Una se află în cartierul Muncitoresc, iar cealaltă în Lunca Pomostului.

Lucrările la Școala Pittner de pe strada Furnalelor sunt în grafic și au intrat în linie dreaptă. În ultima perioadă au fost montate ferestrele cu pervazuri și cercevele din lemn stratificat, iar luminatorul pentru acoperiș a fost finalizat. În prezent, echipa constructorului lucrează la pardoseala de la parterul clădirii, iar săptămâna viitoare se va monta învelitoarea de tablă pe acoperiș.

Clădirea monument va fi restaurată complet în această primăvară, spune consilierul cultural Dorinel Hotnogu.

„S-au realizat lucrări foarte migăloase. E o clădire care are o vechime de peste 150 de ani, o clădire din cărămidă crudă și a necesitat un efort mare de restaurare și de punere în siguranță”.

Valoarea proiectului de restaurare și modernizare se ridică la 4,7 milioane lei fără TVA, finanţarea fiind obţinută prin Programul RO-Cultura.

În această perioadă se lucrează și la centrul multifuncțional, amplasat pe terenul fostului bazin de înot de la 7 Noiembrie. Acolo au fost unele probleme tehnice, dar proiectul avansează, dă asigurări Hotnogu.

„Se lucrează la închiderea perimetrală a clădirii cu sticlărie și se aplică termoizolațiile. Sperăm ca în partea a doua a anului să inaugurăm și această clădire polivalentă. Va găzdui patru terenuri de tenis și are mai multe săli de conferințe”.

Proiectul din cartierul Lunca Pomostului prevede și modernizarea străzii de la bariera de pe strada Fântânilor până la Mociur. Aceste lucrări nu au început însă pentru a nu aglomera și mai mult traficul rutier din Reșița, îngreunat de derularea lucrărilor la proiectul tramvai, a declarat la rândul său, primarul Ioan Popa.

3 COMENTARII

  1. Aduceți investitori pentru,că orașul are nevoie de noi locuri de muncă în diferite domenii de activitate.
    Sunt tehnician aparatură electromedicală și IT și de ani de zile nu-mi pot găsii un loc de muncă stabil,în municipuliul Reșița din cauza motivelor repetitive precum… Că “Nu avem locuri de muncă în asemenea domenii” sau a unor răspunsuri repetitive indiferent de angajator… Ca de exemplu… ‘ “S-a ocupat postul sau vă sunăm noi”

  2. Cu atâtea nume marcante și reputație, Monumentul Istoric principal Distileria Lemnului ar avea nevoie de cca 20.000 lei pentru o simpla reparatie la acoperiș pentru a nu se degrada!!! Asta până se va reveni la anumite valori care sa nu uite de trecutul care i-au adus în viitor și vor repune în lumină ceea ce a fost bun. Dar minima investiție trebuie făcută în acoperișul clădirii din 1903, nu in acoperișul clădirii construite la sfârșitul anilor 1980, așa cum apare în prezent în PUG
    Care mai sunt valorile in ziua de azi?!!!

  3. De întreg ansamblul monument istoric Distileria Lemnului Marginea, Reșița, ce se mai povestește și se mai stie, va fi st?!!!! Pe unde se afla in PUG RESITA?
    Au auzit actualii de: Grigore Antipa, Petru Porutiu, Prințul Bibescu, Brătianu, Max Ausnit, Nicolae Malaxa, Mocsonyi …
    Aceștia știau de Reșița și au dezvoltat-o , și ce să vezi pe acest segment de industrie și civilizație, Reșița era cunoscută la nivel european!!!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles