Activitatea unei unități de procesare de carne din județul Timiș a fost suspendată, după ce 56 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Numărul total de contaminări din această unitate a ajuns astfel la 93 de persoane. Conducerea unității a luat toate măsurile pentru a nu se răspândi boala, iar cei bolnavi se află în izolare, a declarat directorul spitalului de boli infecțioase din Timișoara Cristian Oancea.

Cristian Oancea: Spitalul este plin şi avem focare multiple, dintre care ne străduim acum să /manageriem/ cel de la unitatea de procesare a cărnii. Partea să zic așa pozitivă, între ghilimele, este că /…/ sunt asimptomatici și vor fi luați în evidență de medicul de familie, de medicul infecționist de acolo și susținuți de noi, atât fizic, cât și prin sistemul de telemedicină. 

Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizării riguroase, precum și după testarea personalului cu cel mult 48 de ore înainte cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.

Sursa: romania-actualitati.ro