Caz teribil în Banat. O fată de 16 ani a făcut 10 avorturi

Un doctor ginecolog de la Spitalul din Caransebeș a tras un semnal puternic de alarmă în ceea ce privește procentul de mame adolescente care există în România, și a subliniat că țara noastră are cel mai mare procent de mămici cu vârsta între 10 și 17 ani din UE.

Pentru a exemplifica gravitatea situației, medicul Eugen Munteanu a dat exemplul unei paciente de ale sale care, la doar 16 ani, are nu mai puțin de 10 avorturi făcute.

 „In Uniunea Europeana, Romania inregistreaza cel mai mare numar de nasteri cu mame intre 10 şi 17 ani. Eu am avut cazuri de mame foarte tinere si, mai alarmant, fete care vin sa faca un avort, sau chiar mai multe, si ele nu au implinit 15-16 ani. Este strigator la cer sa nu poti sa oferi o consiliere fetelor din mediul defavorizat sau de la sat, sunt fete care nu au copilarie, care ar trebui sa se joace cu papusile. Chiar zilele trecute am asistat la o nastere la o fata de 16 ani, care-si incepuse viata sexuala la 10 ani si care avea deja la activ 10 avorturi… Va dati seama cat e de grava situatia?”, a declarat, citat de  expressdebanat.ro, medicul ginecolog Eugen Munteanu.

Medicul a subliniat necesitatea  ca instituțiile și ONG-urile de profil să se implice în rezolvarea acestei probleme și a salutat demararea proiectului implementat de Primăria Caransebeș „O șansă pentru comunitățile marginalizate ale municipiului Caransebeș”, prin care copiii din mediile defavorizate din Caransebeș vor avea acces la îngrijire și educație.

Cele mai citite

Related Articles