Şapte din 12 câini din padocul Primăriei Reşiţa şi-au găsit stăpâni. Un nou târg de adopţii va avea loc la sfârşitul lunii

Primăria Municipiului Reşiţa a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă, 30 septembrie şi duminică, 1 octombrie o Campanie de adopţii canine în Parcul Tricolorului din oraş.

Doritorii au avut prilejul să îşi aleagă un animal de companie dintre cele 12 aduse de la padocul din Drumul Lupacului.

Pentru Radio Reşiţa, Daniel Călin – directorul Serviciului de Întreţinere şi Reparare a Domeniul public al municipiului Reşiţa, care a mărturisit şi faptul că se caută soluţii ca cetăţenii să poată să ajungă mai uşor la padocul de pe Drumul Lupacului pentru că, momentan în zonă accesul este anevoios:

O nouă acţiune se va desfăşura în zilele de 28 şi 29 octombrie 2023 în Centrul Civic al municipiului Reşiţa.

***

Pentru Radio Reşiţa, Daniel Călin – directorul Serviciului de Întreţinere şi Reparare a Domeniul public al municipiului Reşiţa:

Am observat că de ceva vreme ritmul adopțiilor făcute de către cetățeni a scăzut foarte mult, probabil și datorită faptului că padocul public nu este chiar la îndemâna oricui și nu este chiar foarte ușor de ajuns pe Drumul Lupacului fără să ai un mijloc de transport, fapt pentru care am venit în întâmpinarea celor care ar dori să adopte un câine din padocul public și ne-am gândit să organizăm adopții în oraș.

Ce am făcut pentru asta; am pregătit 12 căței frumoși și cuminți care au fost vaccinaţi, au fost microcipați sau mă rog, castraţi dacă erau masculi, sunt cu toate vaccinurile la zi și cu toate tratamentele necesare făcute pentru a putea fi daţi spre adopție. Aşadar, sâmbătă și duminică în Parcul Tricolorului, timp de patru ore în fiecare zi vom fi prezenți cu cei 10 căței.

Adopțiile se fac pe loc; cine va dori să ia un căţel acasă va trebui să prezinte doar buletinul. Căţeii sunt garantat sănătoși, cu carnet de sănătate, cu toate vaccinurile și tratamentele făcute la zi și sperăm să nu-i mai luăm înapoi, sperăm să rămână în oraș la cetățenii care ar dori să aibă un suflet în preajma lor.

Târgul de adopţii va fi după masa, probabil undeva de la 16.00 la 20.00. Am vrut să facem un Parcul Tricolorului pentru că acolo se va desfășura și un alt eveniment organizat de către Primăria Reșița, Zilele Recoltei și pentru că, va trece multă lume în zonă ne-am gândit să fim și noi prezenți cu cei zece căţei acolo.

Pe viitor aceste campanii vor fi în fiecare lună, probabil următoarea va fi în Centru civic, după aceea ne vom muta în Parcul Siderurgistului, în parcuri în general vom fi de găsit. Copiii sau cei care doresc pot să ia un căţel şi în lesă, să-l plimbe, să vadă dacă se înțelege cu el și dacă e destul de drăgălaș pentru a fi luat acasă. Cum spuneam, pe loc se fac actele de adopție, acolo va fi şi medicul veterinar prezent și vom fi cu documentele pregătite să îi cedăm.”

Târgul de adopţii canine a fost deschis în ambele zile între orele 16.00 şi 20.00 şi va fi permanentizat pentru a avea loc în fiecare sfârşit de săptămână într-o altă locaţie din oraş.

Sursa foto: Daniel Călin

De același autor

Related Articles