Câştigă gripa teren în faţa virusului SARS CoV-2?

Sezonul rece nu s-a încheiat, astfel că România se confruntă cu o nouă problemă, cazurile de gripă! Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, din 28 februarie și până în prezent au fost raportate, la nivel național, peste 200 de cazuri de gripă clinică. Spre comparație, în același interval al anului trecut se înregistrau doar 11 cazuri.

Potrivit raportării INSP, în aceeași săptămână, la nivel național, s-au înregistrat 47.593 de cazuri de infecții respiratorii acute. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun deces din cauza virusului gripal. Pâna la data de 6 martie au fost vaccinate antigripal 1.457.551 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, mai menţionează INSP.

În schimb, la nivel naţional, continuă să scadă numărul cazurilor de infecție cu SARS CoV-2. În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 2.974 de persoane infectate cu noul coronavirus şi 50 de decese. În acelaşi interval de timp, în Caraş-Severin au fost raportate 38 de persoane infectate cu Covid-19. În spitalele din judeţ, sunt internaţi 69 de pacienţi, dintre care 9 sunt în secţiile ATI din Reşiţa şi Caransebeş, cu 6 mai mult, comparativ cu ziua de ieri.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles