Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reşiţa riscă să rămână fără sediu

CAR-ul Pensionarilor din Reşiţa riscă să-şi piardă sediul.

Conform preşedintelui casei de ajutor reciproc din municipiu, Aurelia Bonţe, luna această (n.r. aprilie) expiră contractul de închiriere pe 10 ani, încheiat cu primăria oraşului. Aceasta spune că, a făcut încă din februarie, demersurile necesare de prelungire, dar nu a obţinut niciun răspuns până în prezent.

În decursul celor 10 ani, CARP Reşiţa a investit în reamenajarea şi reparaţia sediului peste 130 de mii de lei, conducerea primăriei din acele vremuri (n.r. 2009) aflându-se în imposibilitatea financiară de reabilitare a spaţiului. “Toate cheltuielile au fost făcute pe seama membrilor cotizanţi. Pe noi nu ne finanţează nimeni, nu ne sponsorizează nimeni, şi în sensul acesta, ar trebui să le reducem bonusul la finele fiecărui an ca să putem recupera toate cheltuielile făcute cu acest spaţiu. Am încredere în domnul primar pentru că se vede că a făcut multe pentru municipiu“, a subliniat preşedintele CARP.

Aurelia Bonţe a mai spus pentru Radio Reşiţa că, instituţia CARP-ului funcţionează în acel spaţiu din anul 1974 şi că are încredere în edilul urbei de pe Bârzava că va sprijini şi pe viitor, prin prelungirea contractului, asociaţia reşiţeană.

Legea 540 din 2002 pe baza căreia funcţionează CAR-urile, precizează că, Primăriile au obligaţia de a pune la dispoziţie spaţii corespunzătoare pentru ca aceste unităţi să-şi desfăşoare activitatea în condiţii legale cu o chirie ce reprezintă 25% din cele percepute pe piaţă. “Legea ne dă dreptul să cerem de la Consiliile locale astfel de spaţii“. Preşedintele CARP Reşiţa, Aurelia Bonţe, a mai spus că are speranţă că primarul Ioan Popa va înţelege şi va hotărâ şi pe mai departe închirierea spaţiului pentru cei peste 2.600 de reşiţeni, membri beneficiari al Casei de Ajutor Reciproc din municipiul de pe Bârzava.

De același autor

Related Articles