Carnavalul Florilor îi aşteaptă pe bănăţeni la Bela Crkva!

Locuitorii din vestul ţării sunt invitaţi la la Carnavalul Florilor din localitatea Bela Crkva, în Serbia!

Carnavalul Florilor va avea loc în perioada 19-25 iunie, iar în program se regăsesc parada carelor alegorice, concerte de muzică rock, concursuri şi altele. Principalul moment al Carnavalului, parada carelor alegorice, va avea loc în 24 iunie, de la ora 18:00.

Care alegorice împodobite cu flori, care mai de care mai colorate şi parfumate, evenimente culturale, concerte, concursuri culinare, toate sunt programate să atragă mii de turişti la Carnavalul Florilor, evenimentul cu o tradiţie de 150 de ani care are loc în localitatea sârbă Bela Crkva. Între zilele de 19 şi 26 iunie, la doar 210 kilometri de Caraş-Severin are loc una dintre cele mai cunoscute acţiuni de promovare a unei regiuni din ţara vecină. Anual, mii de vizitatori vin la sărbătoarea florilor, dar, în acelaşi timp, pot lua parte la concursuri de pescuit sau culinare, concerte de muzică sârbească sau evenimente culturale.

Pentru a ajunge în localitatea Bela Crkva, cei interesaţi pot ieşi din ţară fie pe la vama de la Stamora, fie pe la cea de la Naidăş. De asemenea, pe durata carnavalului, în urma înţelegerilor dintre companiile de căi ferate din cele două ţări, un tren va circula de la Timişoara la Bela Crkva.

Organizatorii reamintesc că în zona Bela Crkva sunt şapte lacuri unde se poate pescui, se poate face plajă şi baie şi se pot practica sporturi nautice.

 

 

De același autor

Related Articles