Cărășenii vor la mare. Au aflat unde e mai ieftin și mai bine

Românii au cumpărat mii de vacanțe cu reduceri de până la 50%, aceasta la Târgul de turism desfășurat în capitală. Dacă până acum câțiva ani românii nu erau obișnuiți cu sistemul de early booking – înscrieri timpurii, ei au început să cumpere tot mai multe vacanțe printr-un astfel de regim. În vestul țării, cărășenii nu s-au lăsat mai prejos și au plătit înainte pentru concediul din vară, după cum ne-a spus Loredana Moldovan, reprezentanta unei importante agenții de turism din țară:

”Cele mai mari reduceri au fost în decembrie, acum sunt în perioada de februarie și încă se mai pot face rezervări în sistem early booking. Cărășenii au ales pentru această vară, în principal litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Croația, Muntenegru și Turcia, dar mai puțin. Au ales marea pentru concediul de vară, dar s-au luat și pachetele de tratament în stațiunile balneoclimaterice. Stațiunea Băile Herculane este la mare căutare.”

Românii sunt din ce în ce mai interesați de vacanțe în locuri exotice, cum sunt: Thailanda, Caraibe sau Maldive, deoarece prețurile pachetelor turistice sunt la fel de accesibile.

(Cristina Corocan)