Cărăşenii optează vara pentru legumele şi fructele proaspete de sezon, din pieţe şi ocolesc cât pot marfa din galantarele magazinelor

Vara este perioada în care cetăţenii aleg să cumpere mai multe fructe şi legume din pieţe, direct de la producători şi să reducă numărul drumurilor spre supermarket-uri.

În fiecare vară mă orientez mai mult înspre producători, să-i și ajut. Sunt produse bune și putem să negociem şi să ne alegem marfa pe care dorim să o cumpărăm.

În pieţe găsim tot timpul marfă proaspătă, românească față de legumele din magazin, pe care prea puțin le cumpăr vara, doar dacă sunt pe fugă și nu reușesc să fac piața. În rest vin special pentru roșii, ardei, vinete şi mai ales fructe. Sunt mult mai sănătoase și mereu proaspete“.

Vara mă orientez numai spre produsele din piață direct de la producători şi las deoparte pe cele din magazine. Am speranţa că de la producători legumele şi fructele sunt mai bune şi mai puțin stropite faţă de cele ale marilor retaileri“.

Combinate în preparate simple, gustoase şi cu puţine calorii, meniurile de sezon ajută consumatorii să fie mereu în formă şi să se hidrateze corecţ.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles