Cărăşenii, mari consumatori de păstrăv în perioada Postului Paştilor

Păstrăv la discreţie în Caraş-Severin.

Creştinii aflaţi în Postul Paştilor au mai multe zile la dispoziţie în care pot consuma peşte, iar aceştia preferă păstrăvul pentru că este o specie mai uşor de preparat.

Conform statisticilor românii consumă în jur de 6 kg de peşte pe an, iar în zilele cu dezlegare, aceasta se dublează.

Traian Roşu – şeful Serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:

Direcţia silvică judeţeană asigură cetăţenii că nu trebuie să îşi facă griji în privinţa produselor piscicole, cele 4 păstrăvării avute în administrare: Topleţ, Valea Beiului, Miniş şi Semenic produc peste necesarul de consum, iar inspectorii sanitari-veterinari urmăresc desfacerea peştelui în unităţile de profil amenajate în oraşele judeţului, conform controalelor tematice în desfăşurare zilele acestea.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles