festivalul Palincii

Mai mulţi producători cărăşeni de pălincă din Buchin, Cornereva şi Fârliug, dar şi expozanţi de produse tradiţionale din Bocşa şi Bucova, vor participa pentru prima dată la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Pălincii de la Gyula din Ungaria, a precizat Liviu Munteanu – consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Evenimentul se va desfăşura în perioada 17-19 aprilie şi este parte integrantă a zilelor oraşului maghiar. Standul României are rezervați 100 de metri pătraţi, din care zece expozanţilor cărăşeni. Participarea delegaţiei judeţene la festival este susţinută de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a mai spus Liviu Munteanu.

Participanţii cărăşeni sunt câştigători ai concursurilor de calitate organizate la festivalul răchiei din Banat, de la Băile Herculane din anul 2014.

Cu rădăcini în secole de tradiţie în ceea ce priveşte distilarea, este pălinca originală ungurească din fructe. În spiritul acestei băuturi s-a născut ideea promovării acesteia cu 12 ani în urmă, prin organizarea Festivalului Internaţional al Pălincii, care a devenit între timp, un eveniment deosebit în fiecare primăvară.

(Hardy Cvoica)