[FOTO] Conservele de legume din Bocşa şi produsele apicole din Mehadia cu mare căutare pe piaţa germană

La Berlin, în capitala Germaniei, a debutat joi, 19 ianuarie o nouă ediţie a expoziției pentru industria alimentară, agricultură și horticultură, “Săptămâna Verde” (“Gruene Woche”) – eveniment aflat la cea de-a 90-a ediție.

UPDATE FOTO:

La ediţia din acest an, din Caraş-Severin, pe lângă alţi 4 producători din România, participă doar doi producători, “Gardena Tradiţional” din Bocşa şi Cooperativa “Prisăcarii Hercules” din Mehadia şi asta din lipsă de fonduri, după ce Ministerul Agriculturii a sistat finanţarea deplasărilor pentru anul acesta, privind deplasarea şi şederea reprezentanţilor români la unul din cele mai mari târguri de profil din Europa.

Mircea Freisz din Bocşa, producător de produse tradiţionale şi coordonatorul delegaţiei cărăşene transmite din capitala Germaniei:

Miercuri, 18.01.2017:

Târgul este destinat sectorului agricol, în marja acestuia fiind organizat Forumul mondial al miniștrilor agriculturii, întâlniri la nivel de experți pe domenii de interes, dar și reuniuni ale mediului de afaceri.

În 2016 târgul s-a bucurat de peste 480.000 de vizitatori şi o mediatizare importantă în presă.

Din 2013, România participă cu pavilion național la acest eveniment, având în vedere interesul manifestat de asociațiile din domeniu dar și componenta ministerială importantă.

La ediţia din acest an, din Caraş-Severin, pe lângă alţi 4 producători din România, participă doar doi producători, “Gardena Tradiţional” din Bocşa şi Cooperativa “Prisăcarii Hercules” din Mehadia şi asta din lipsă de fonduri, după ce Ministerul Agriculturii a sistat finanţarea deplasărilor pentru anul acesta, privind deplasarea şi şederea reprezentanţilor români.

Amintim că, judeţul Caraş-Severin se află la cea de-a 6-a participare la acest eveniment de marcă.

Mircea Freisz din Bocşa, producător de produse tradiţionale şi coordonatorul delegaţiei cărăşene:

Vom reveni cu informaţii de la cel mai mare târg al industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii din lume! Radio Reşiţa urmăreşte şi promovează acest eveniment.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles