Caraş-Severin: Un primar a găsit soluţia pentru a nu majora tarifele de salubritate

De la începutul lunii octombrie, reşiţenii achită cu 30% mai mult pentru colectarea, transportul şi depozitarea gunoiului. Acest lucru s-a întamplat după creşterea tarifelor la deponeul ecologic de la Lupac, de la 140 la 270 lei pe tonă.

Majorarea preţurilor pentru colectarea deşeurilor de la cetăţeni a fost anunţată şi de primăriile din Caransebeş şi Bocşa, iar măsura ar trebui aplicată de toţi edilii din judeţ. Cu toate acestea, primatrul din Berzovia, Ion Serafin, a găsit o soluţie pentru a păstra preţul de 7 lei/persoană pe lună, până la finalul anului, deşii sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au achitat taxa de salubritate de unu, doi, sau chiar trei ani de zile.

“Am avut o înțelegere cu prestatorul și i-am spus că doresc să ridicăm gunoiul doar celor care plătesc, și așa că am ajuns de la 14 tone pe tură, am ajuns la jumătate la 7 tone, şi am zis că aș dori să rămână gunoiu la același preț până la sfârșitul anului şi să îl ridice o dată la 2 săptămâni,” a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul comunei Berzovia, Ion Serafin.

Decizia pe care aleşii locali au luat-o a adus şi primele rezultate, susţine primarul. Mai multi cetăţeni au venit la primărie pentru a-şi achita taxele restante la gunoi.

Primarul comunei Berzovia, Ion Serafin a mai spus că, pană la finalul acestui an va analiza facturile pe care primăria le plateşte pentru colectarea gunoilui, urmând ca la finalul lunii decembrie să ia o decizie în ceea ce priveşte majorarea preţurilor pentru acest serviciu.

De același autor

Related Articles