Caraş-Severin: trei șoferi beți și unul drogat, prinși de polițiști într-o singură zi

Sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 14.40, un cetățean polonez în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule din direcția Orșova către Caransebeș, a fost oprit de polițiști de la Secția 4 Poliție Rurală Mehadia, pe DN 6, în afara localității Mehadia. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru și avea o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările.

Mulțumim participantului la trafic care a apelat serviciul unic 112 și a ajutat astfel la prevenirea la timp, a unui accident rutier,” au transmis reprezentanţii poliţiei.

În aceiaşi zi, tot pe DN 6, la ora 12.20, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism care circula în localitatea Slatina Timiș, condus de un cetățean bulgar în vârstă de 37 de ani.

În cazul acestuia au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, rezultatul analizelor toxicologice efectuate ca urmare a prelevării mostrelor biologice la unitatea medicală constituind probă în dosarul penal. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, la ora 10.15, de această dată polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș au oprit pentru control, pe DJ 608C, în comuna Teregova, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 55 de ani care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul nu era înmatriculat în circulație. În acest caz cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Un incident a fost înregistrat si pe raza oraşului Anina.

Sâmbătă, 24 martie, la ora 17.40, polițiști de la Poliția Orașului Anina au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui conducător auto care conducea un autoturism pe strada Oraș Nou.

La vederea polițiștilor, conducătorul auto a coborât din autoturism încercând să se sustragă controlului. Bărbatul de 48 de ani a fost condus la sediul poliției, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând că avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul nu era înmatriculat în circulație.

Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Un alt bărbat de 34 de ani din Anina, care conducea un autoturism, pe strada Cloșca din Oravița, a fost oprit pentru control azi-noapte, la ora 01.00, de polițiștii orăvițeni.

Acesta avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital. Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice Și în acest caz a fost întocmit dosar penal.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră continuă și în perioada următoare.

Cele mai citite

Related Articles