CARAŞ-SEVERIN: Traficanţi care vindeau droguri către tineri duşi la audieri

Procurorii DIICOT Caraş-Severin împreună cu poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au destructurat o reţea de traficanţi de droguri de risc şi de mare risc.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în această dimineaţă, 15 persoane care vindeau preponderent tinerilor – canabiş ecstasy, amfetamină, cocaină, precum şi substanţe psihoactive au fost conduse la audieri.

La data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, pun în aplicare 15 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiții ar fi achiziționat substanțele în cantități mai mari, de la dealeri din județul Timiș, după care le-ar fi porționat „în doze” și le-ar fi vândut. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 15 persoane.“, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin și grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

De același autor

Related Articles