Caraş-Severin: Se caută recenzori pentru etapa a doua a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor

Câteva zile au mai rămas până când începe ultima etapă a Recensământului Populației și al Locuințelor din România, în care recenzori de teren vor desfășura interviuri de recenzare față în față.

Așadar, în Caraș-Severin, pentru etapa recenzării din ușă în ușă, respectiv, din gospodărie în gospodărie, este necesar un număr de 281 de recenzori de teren, 77 de coordonatori și 15 recenzori șefi, care să fie disponibili începând cu data de 16 mai, data de începere a ultimei etape din recensământul României.

Cum vor fi plătiți recenzorii?

Recenzorii de teren vor fi plătiți pentru fiecare chestionar completat, spune directorul Mihail Caliţoiu, de la Direcția Județeană de Statistică din Caraș-Severin. Potrivit acestuia tarifele aprobate sunt de 7 lei pentru fiecare persoană recenzată și de 3,50 lei pentru fiecare chestionar de recenzare al locuințelor.

Asta însă, doar după ce chestionarele vor fi fost validate de Institutul Național de Statistică și apoi vor fi plătite de către ordonatorii principali de credite ai Unităților Administrativ Teritoriale, cu care recenzorii au semnat contractele.

Auto-recenzarea continuă

Până atunci însă, auto-recenzarea continuă, chiar dacă nu la nivelul sperat, pentru că în cea de a 44-a zi, din această etapă, s-a auto-recenzat aproximativ 20% din populația estimată, la data de 1 decembrie 2021, a județului Caraș-Severin.

Asta înseamnă că 52.449 de chestionare au fost completate, în Caraș-Severin, de la debutul etapei de auto-recenzare. Dintre acestea 53,5% au fost completate în mediul urban și 46,5% în mediul rural. De asemenea un procent mare, de 72,2% cu asistența recenzorilor ARA (din centrele de Auto-Recenzare Asistată), iar 27,8% pe cont propriu.

Totuși…

  • Dacă vreți o zi liberă plătită de la muncă;
  • Dacă vreți să nu mai așteptați recenzorul să vină acasă;
  • Dacă vreți să răspundeți la întrebările din chestionar în ritmul și viteza proprie;
  • Dar și în orice moment al zilei vreți sau aveți timp;
    Încă mai puteți să accesați site-ul recensământromânia.ro și să vă auto-recenzați.

Etapa auto-recenzării se desfășoară până în 15 mai, inclusiv, iar după această dată cei nerecenzați vor primi vizita recenzorilor din teren.

De același autor

Related Articles