Caraş-Severin: Percheziţii la români bănuiţi de furturi în Franţa

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Jandarmeria Franceză au efectuat miercuri, 24 octombrie, 11 percheziţii, în Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Olt, pentru destructurarea unei grupări formată din cetăţeni români care ar fi comis aproximativ 80 de furturi din societăti comerciale, în Franta.

Au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare.

Românii cercetaţi ar fi comiş în anul 2018, aproximativ 80 de furturi din societăţi comerciale, prin efracţie, în diferite zone ale Franţei, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro. La percheziţiile domiciliare au fost descoperite şi ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franţa.

Activităţile au fost efectuate de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Olţ cu sprijinul criminaliştilor şi poliţiştilor de intervenţie şi acţiuni speciale. De asemenea, la acţiune au participat reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

foto arhiva