CARAŞ-SEVERIN: Elevii au aflat rezultatele simulărilor de la Evaluarea Națională și BAC 2022

Cu exact o zi înainte de vacanță, elevii claselor terminale de gimnaziu şi de liceu au aflat rezultatele de la simulare. La fel ca și în ceilalți ani, notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi analizate în cadrul instituțiilor de învățământ de către profesori, împreună cu elevii. Analiza rezultatelor va fi realizată, fie în clasă, fie individual, cu fiecare elev participant.

La simularea examenului de bacalaureat național 2022, în județul Caraș-Severin, anul acesta au participat 1.272 de elevi, din totalul de 2.115 înmatriculați în anul școlar curent în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. Probele simulării examenului de bacalaureat au fost susținute între 28 martie și 31 martie a.c., iar procentul de promovare la nivelul județului Caraș-Severin este de 42.33%, cele mai bune rezultate fiind obținute de Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, Liceul Teologic Baptist Reşiţa și Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş, iar un elev de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu a fost eliminat. Următoarea etapă va fi cea de înscriere a candidaților pentru examenul de bacalaureat din prima sesiune, în perioada 23 – 27 mai 2022.

La Evaluarea Națională 2022, din cei 1.948 de elevi înmatriculați, au fost prezenți 1.743 de elevi, procentul notelor peste 5 fiind de 66,72% la Limba și literatura română, de 76,47% la Limba și literatura maternă și de 55,17% la Matematică.

De același autor

Related Articles